Útmutató

A ROMA KÖZTÉRI ALKOTÁS ÉS EGYÉB REPREZENTÁCIÓ KERESŐ HASZNÁLATA

A ROMA KÖZTÉRI ALKOTÁS ÉS EGYÉB REPREZENTÁCIÓ KERESŐ oldalon az adatbázis lehetővé teszi a kulcsszavas keresést, amelynek eredményeképpen az adatbázis megjeleníti azokat a találatokat, amelyek a rendszer szerint a kulcsszóhoz kapcsolódnak.

A roma köztéri alkotás és egyéb reprezentáció kereső alapértelmezésében 8 kategóriában lehetséges a keresés:

  • megye, ahol a köztéri alkotás található, a + jel megnyomásával legördülő menü segítségével választható;
  • település, ahol a köztéri alkotás vagy egyéb reprezentáció található;
  • kategória, legördülő menü segítségével kiválasztható a köztéri alkotás vagy egyéb reprezentáció jellege, mint például dombormű, emlékmű, kopjafa, park, szobor, stb;
  • téma menüpontban lehet megjelölni, hogy milyen történelmi eseményhez, közéleti személyiséghez, illetve művészeti ághoz köthető az adott reprezentáció;
  • az elhelyezés éve jelöli, hogy mikor foglalta el jelenlegi helyét az adott köztéri alkotás vagy egyéb reprezentáció;
  • a kulcsszavas kereséssel az adatbázisban foglalt összes tartalomban kereshet egyes fogalmakra vagy kifejezésekre;
  • a megvalósítók menüpontban választható az a kezdeményezés vagy szervezet, amely a köztéri reprezentáció elhelyezését kezdeményezte, finanszírozta, vagy közreműködött a megvalósításban;
  • az alkotók neve a + jellel megjelenő listából választható ki.

A kívánt kategóriák megadását követően a KERESÉS AZ ADATTÁRBAN gombra kattintva a kategóriá(k)nak megfelelő tartalom egy listában, rendszerezve jelenik meg, illetve térképes formában is látható az egyes reprezentációk elhelyezkedése.
Az összes kategória mező üresen hagyásával és a KERESÉS AZ ADATTÁRBAN gomb használatával az adatbázisban fellelhető összes reprezentáció megjelenik, térképen és egyenként listázva.
A keresés újrakezdése a SZŰRŐ FELTÉTELEK TÖRLÉSE gomb használatával lehetséges.

 

AZ ÖSSZES ROMA KÖZTÉRI ALKOTÁS ÉS EGYÉB REPREZENTÁCIÓ LISTÁJA

Az adatbázisban fellelhető összes reprezentációra kétféleképpen lehet rákeresni. Az első lehetőség a ROMA KÖZTÉRI ALKOTÁS ÉS EGYÉB REPREZENTÁCIÓ KERESŐ összes kategóriájának szabadon hagyásával, majd a KERESÉS AZ ADATTÁRBAN gombra kattintással lehetséges.
A második lehetőség a fejlécben található KÖZTÉRI ALKOTÁSOK gombra kattintás, amely az alkotások és reprezentációk felsorolását eredményezi ábécésorrendben.

 

ALKOTÁS BEKÜLDÉS

A roma köztéri alkotás és egyéb reprezentáció keresőbe lehetőség van az adatbázisban még nem szereplő reprezentációk adatait feltölteni. Az alkotásokat ITT tudják beküldeni. A linkre kattintva egy adatlap jelenik meg, amelyen megadhatóak a beküldő és a beküldeni kívánt alkotás adatai, illetve képet is fel lehet tölteni az adott reprezentációról.

 

VISSZATÉRÉS A KERESŐBE

A köztéri alkotások, illetve a beküldés menüpontokról a Tom Lantos Intézet logójára (bal felső sarok) kattintva lehet visszatérni a főoldalra.

Vissza